Ágyas pálinkás-meggyes szív recept
Receptek » Ágyas pálinkás-meggyes szív recept
Hozzávalók / 12 adag
- 15 dkg étcsokoládé
- 5 dkg aszalt meggy
- 0.5 dl meggy pálinka
- 2 ek cukor
Elkészítés
- A meggyet beáztatjuk a pálinkába, ha lehet minél többet ázzon benne, akár 2-3 napot is.
- A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, de ne legyen túl meleg (max. 45 fokos).
- Az olvadt csokoládéval kikenjük a formánkat, hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, a kikenést megismételjük még kétszer.
- Ez idő alatt a meggyet és a pálinkát felforraljuk a cukorral, és addig főzzük (kb. 1-2 perc), amíg nagy hólyagokat vet a cukor. Ha kihűlt, a kikent formánkat megtöltjük a meggyel. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen teljesen tele, kb. 2/3-ig.
- Hűtőbe tesszük, és 15-20 perc múlva a maradék csokoládéval befedjük. 1 órára újra a hűtőbe tesszük, majd egy tiszta konyharuhára óvatosan kinyomkodjuk a szívküldiket.
- Hideg spájzban a legjobb tárolni
forrás: nosalty.hu