Meggypálinkás tiramisu recept

Receptek » Meggypálinkás tiramisu recept

 

 

 

 

 

hozzávalók / 8 adag

 
  • 75 dkg mascarpone
  • 4 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg babapiskóta (kb 80 db)
  • 3 dl kávé (hidegen)
  • 1 dl tej
  • 0.7 dl pálinka (meggy)

 

elkészítés

  1. A tojást szétválasztjuk, a sárgákat egy nagy tálban 2 evőkanál cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a meggypálinkát és habos krémmé keverjük.
  2. A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral habbá verjük elektromos habverővel. A tojásfehérje 1/3-át a krémhez adjuk és géppel/kézzel hozzákeverjük, ezzel kicsit meglazítjuk. A tojáshab további részét forgató mozdulatokkal a krémhez adjuk (vigyázzunk, ne törjön össze a bekeverés közben).
  3. A kávét a tejjel összekeverjük. A piskótákat egyenként a kávés-tejbe forgatjuk és a tál aljára szorosan egymás mellé rakjuk. Erre egy réteg krém kerül. Ezt a rétegzést ismételjük. A legtetejére krém kerül.
  4. A kész Tiramisut a hűtőben tartjuk 3-4 órán át tálalás előtt. Friss vagy aszalt gyümölccsel díszíthetjük, kis kakaóval megszórjuk.

 

forrás: nosalty.hu