Meggypálinkás tiramisu recept
Receptek » Meggypálinkás tiramisu recept
hozzávalók / 8 adag
- 75 dkg mascarpone
- 4 db tojás
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg babapiskóta (kb 80 db)
- 3 dl kávé (hidegen)
- 1 dl tej
- 0.7 dl pálinka (meggy)
elkészítés
- A tojást szétválasztjuk, a sárgákat egy nagy tálban 2 evőkanál cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a meggypálinkát és habos krémmé keverjük.
- A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral habbá verjük elektromos habverővel. A tojásfehérje 1/3-át a krémhez adjuk és géppel/kézzel hozzákeverjük, ezzel kicsit meglazítjuk. A tojáshab további részét forgató mozdulatokkal a krémhez adjuk (vigyázzunk, ne törjön össze a bekeverés közben).
- A kávét a tejjel összekeverjük. A piskótákat egyenként a kávés-tejbe forgatjuk és a tál aljára szorosan egymás mellé rakjuk. Erre egy réteg krém kerül. Ezt a rétegzést ismételjük. A legtetejére krém kerül.
- A kész Tiramisut a hűtőben tartjuk 3-4 órán át tálalás előtt. Friss vagy aszalt gyümölccsel díszíthetjük, kis kakaóval megszórjuk.
forrás: nosalty.hu