Szilvapálinkás Brownie Torta Aszaltszilvás Vaníliakrémmel

Receptek » Szilvapálinkás Brownie Torta Aszaltszilvás Vaníliakrémmel

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
brownie:
15 dkg étcsokoládé
15 dkg puha vaj
10 dkg cukor
10 dkg liszt
3 tojás
1 dl szilvapálinka
20 dkg aszalt szilva
krém:
1/2 l tej
4 csapott ek keményítő
3 tojássárgája
2 tk vaníliakivonat
12 dkg cukor
2 dl habtejszín
1 zacskó habfixáló

 

Elkészítés:
Nagyobb darabokra vágtam a szilvát, és pálinkában felfőztem. Összeolvasztottam a vajat csokoládéval, belekevertem a lisztet és cukrot. Habverővel felvertem az egész tojásokat, óvatosan beleforgattam a csokoládés masszát, és a szilva felét.
22 cm-s kerek formát kibéleltem szilikonos sütőpapírral, 15 percig sütöttem 180 fokra előmelegített sütőben.
A krémhez 1 dl tejben habverővel elkevertem a többi hozzávalót, a másik 4 dl-t felforraltam, majd lassan, kevergetve hozzáadtam a keményítős részt.
Folpackkal kompakt módon letakarva kihűtöttem.
Keményre vertem a tejszínhabot a fixálóval, majd óvatosan beleforgattam a vaníliakrémbe, a másik rész szilvával együtt.
Megtöltöttem a tortát, és egy éjszakát hűtőben pihentettem, hogy az ízek összeérjenek.